Wonen in Hof ten Holt

In Hof ten Holt wonen we met 6 volwassenen in de leeftijd van 30 – 50 jaar.

We voeren samen een huishouden omdat we dat praktisch en gezellig vinden. Eenmaal per week nemen we de komende week door en verdelen dan ook de huishoudelijke taken. Soms kijken we samen een film of we maken een ommetje.

We eten samen rond de klok van 18:00. Meestal vegetarisch. Regelmatig eten er kinderen of gasten mee. We koken om de beurt. Er zijn huisdieren in en om het huis. We roken niet in huis.

We zijn samen eigenaar van de boerderij en het erf en verdelen de taken. Dat zijn praktische zaken zoals wie het gras maait en het afval buiten zet, maar ook beheerstaken zoals een offerte opvragen of een aannemer ontvangen. Er is een schoonmaker die wekelijks de gemeenschappelijke ruimten bijhoudt.

Elke week nemen we samen de komende week door om de huishoudelijke taken en lopende zaken te bespreken. Eenmaal per maand maand hebben we een dag waar we samen de klussen en regeltaken oppakken. Ook doen we veel klussen zelfstandig, reken op ongeveer nogmaals 8 uur per maand. Daarnaast maken we samen plannen voor de toekomst van de vereniging.

Lees hier over de woning die wij delen.

Lees hier over de voorzieningen in de buurt.

Kastanjeboom bij de oprit
Een waslijn in de boomgaard